Pagini

9 decembrie 2011

El Clasico: 5 motive de ce "Real" poate bate "Barcelona"

E timpul. Aceasta zi ne-am aşteptat de la ... probabil, de la anunţarea calendarului pentru sezonul 2011/12. Super Cupa Spaniei ne-a adus meci fierbinte, într-un mod tipic între Clasico "Real" şi "Barcelona, dar poziţia în La Liga are cea mai mare valoare, iar acest lucru sâmbătă vom vedea prima luptă crincena între doi granzi spanioli.
Sambata aceasta, "Real Madrid" primeste "Barcelona" pe "Santiago Bernabeu" în cel mai important meci din La Liga. Desigur, acest meci va fi cel mai spectaculos pentru spectatori. Atenţia presei spaniole a fost în mare parte axat pe victoria Spaniei asupra Argentina în Cupa Davis duminică, dar fiţi siguri că pina la inceperea meciului paginile ziarelor si revistelor se vor concentra pe conflictul dintre vechii duşmani.

"El Clasico", necesită o mulţime de discuţii "înainte" şi analiza "după". Deci, e timpul să aruncăm o privire mai atentă la primul Clasico în La Liga în acest sezon. Tactici care sunt susceptibile de a fi utilizate de către ambele echipe, şi care, în opinia mea, va câştiga. Ca madridista "Cred că nu sunt atât de imparţial, şi în ochii mei ar fi "ochelari albi."


Mă întorc acuma sa actionez. Sunt - cinci motive pentru care eu cred că echipa lui Jose Mourinho va ieşi victorios din primul Clasico din La Liga.


1 - Real Madrid nu numai a redus din diferenta distanta de la Barca dar si a intrecut-o. A trecut un an cind baietii lui Pep au marcat cinci goluri lui "Real Madrid", în primul Clasico sub conducerea lui Mourinho. Într-un meci dupa care "madridistii" a avut tendinţa de a uita acel cosmar. "Real Madrid", ar putea face o multime de lectii din acea înfrângere. În noapte ceea, "Blancos" au fost pur şi simplu umiliti.

2 - "Real Madrid"a câştigat 14-a meci la rând, umilind "Sporting" cu 3-0, deşi, acesta echipa poate să rivalizeze "madrilenilor",foarte incomod, chiar dacă aceasta echipa ocupă poziţii relativ scăzut în clasament. Dacă bat "Barcelona", stabilesc un record nou al clubului pentru cele mai multe victorii la rand. La rândul său, "Barca", care poate, dar şi a câştigat convingător la "Levant" şi "Ryo" în ultima săptămână a fost infrinta de "Getafe". Această înfrângere a fost un şoc şi a distantat pe "Real Madrid" la şase puncte în clasament, o marjă destul de mare in cursa pentru campionat, care in acest sezon este în cele din urmă să fie tensionat. Anul trecut, "Blancos" au fost întotdeauna in spatele "Barcelonei",dar de data asta e invers. Dacă la acest sfarsit de saptamana "Real Madrid" câştiga, în teorie obţine avantajul de 9 puncte.


3 - Avantajul propriului stadion. Acest fapt este destul de evident. Jocul la câmp acasă este întotdeauna un avantaj, mai ales în meciurile cruciale, precum Clasico. Atmosfera de la "Santiago Bernabeu", de multe ori seamănă cu cea care prevalează pe "Old Trafford", dar aceasta sâmbătă, când in capitala vor veni fanii din Catalunya, probabil va fi o mulţime de culori şi zgomot. Acesta va fi un bun suport pentru Mourinho şi băieţii lui, şi cu precizie, dimpotrivă, pentru "Barca". Acest sezon "Madrid" joacă incredibil pe "Bernabeu", castigand in meciurile de campionat şase şi trei meciuri din Liga Campionilor. Singura dată în acest an când acestea nu au câştigat pe stadionul de acasă?! Ati ghicit, într-un meci de Super Cupa Spaniei impotriva "Barcelona", care sa încheiat cu scorul de 2-2. Această întâlnire iese în evidenţă, atunci jucătorii lui Mourinho au marcat mai puţin de 3 goluri in ultimii 10 meciurile de acasa. O statistica uriasa! În ultimele meciuri de acasă in acest sezon, au marcat 43 goluri. "Barca" la rindul sau a marcat 17 goluri în ultimele 3 meciuri acasă. Excepţională realizare. 


4 - Presing urias al "galacticilor". În acest sezon "Real Madrid" a devenit o presiune mai agresiva ca si "Barcelona". Nu a fost clar aceasta in sezonul trecut, sau cel puţin nu atât de mult. Este clar că această metodă a funcţionat în cazul în care "Madrid", cistiga o victorie după alta, făcând drumul lor până in virful clasamentului in fiecare weekend. Această tactică - una din acele lucruri pentru care Mourinho a făcut zile negre jucătorii săi în timpul pre-sezon, iar acum sunt în jurul valorii extraterestre: sapa pământul de sub picioarele lor, în meciurile din La Liga. Dar, în acelaşi timp, în ciuda faptului că "balncos" puse în aplicare acest aspect al jocului lor, ei nu se bazează pe el. Aşa cum am demonstrat deja în acest sezon, ei pot amesteca stilurile lor de joc: joaca cu pase lungi, contra-atac si cel mai interesant ca rod victorii in ultimele minute - o caracteristică a unui adevărat campion.

5 - Ronaldo jucator de echipa. De câte ori "Real" şi "Barsa" s-au întâlnit, reciproc, în ultimii ani au început să vorbească despre "Ronaldo si Messi." Ei sunt la acelaşi nivel ca marcator şi ca asistenţi in campionat, de obicei, ca urmare primul primeste premiu pentru cel mai bun jucator din lume sau din Europa. Messi câştigă această bătălie, dupa ce Ronaldo sa mutat la "Real Madrid". Sezonul trecut, am văzut un jucător egoist, dar in acest sezon portughezul a apărut în faţa noastră ca altă figura, mai mult ca un jucător de echipă. Marcheaza pentru distractie, dar, în acelaşi timp, joacă un rol important pe partea de asistenţă si care ajuta "Realul" de a aduna victorii importante in acest an. Deci, ce modalitate mai bună decât aceasta poate arăta că nu numai "Real Madrid" a depăşit-o pe "Barca" şi a devenit cea mai buna echipa din Spania, dar si Ronaldo l-a intrecut pe Messi şi a devenit un jucător de lider în sezonul 2011/2012. Golul lui Ronaldo cu capul a adus victoria în finala Cupei Regelui contra Barcelonei! El ar putea repeta cu uşurinţă aceasta performanta în noaptea de sâmbătă-duminică. 
Hala Madrid!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Statistica

free counters