Pagini

20 decembrie 2011

Scurt istoric

Partea 1. 

Criza a patruns si in arhiva stirilor de sport din fotbal! Deci, cu aceasta ocazie cind nu avem multe informatii despre fotbalul intern si cel mondial, in afara de rezultatele meciurilor, declaratiile antrenorilor si transferurile, eu voi face cunostinta cu istoricul legat de sportul rege.  




Prima transmisiune live
-9 aprilie 1938 BBC a difuzat in lume prima transmisiune a unui meci de fotbal  in care s-au întâlnit nationalele Angliei si Scotiei.
Meciul final al Cupei Mondiale 2002 a fost privit aproximativ de 1 miliard 100 milioane de oameni - aproape o sasime din populaţia lumii.
-Interesul în lumea jocului este foarte mare. La sfârşitul meciului intre Brazilia si Belgia la Campionatele Mondiale din 2002, gardieni, situat pe insula indoneziana Sumatra, au fost atât de atrase de jocul acestor doua echipa, ba nici nu au observat ca au scapat 48 prizonieri. Nici unul dintre ei nu au fost regasit.
-Nu conteaza cat de batran esti, poti viziona in continuare fotbal si sa joci in el. Mexican Eirike Alcocer a fost admis la "Reforma Atletism Club" in 1952. În 2003, el juca încă la echipa de club - pe atunci avea 79 de ani!
-In 2003, Gabriela Ferreira a inceput sa lucreze la radio brazilian ca comentator de fotbal - ea avea 10 ani!


Recordurile:
-În 1995, fosta soţie a atacantului brazilian Ronaldo a spart recordul mondial pentru jonglarea cu mingea. Ea, fara intrerupere, tinand mingea in aer, lovind cu picioarele si cu capul timp de 9 ore si 6 minute.
-Vedeta din fotbal din Ghana, Ferdi Adobe detine recordul mondial pentru numărul de atingere a mingei in 30 de secunde, mentinindu-l in aer... In august 2003, in timpul unui discurs pe show de televiziune american "Tudey", el a reusit sa doboare acest record si a jonglat de 141 ori.
-Recordul mondial pentru aruncarea mingii, nu apartine unei vedete din Cupa Mondială, dar unui amator din liga engleza, fundasul Chellinoru Dave. În 2000, jucind pentru "Tranmere" el a catapultat mingea la o distanţă de 46.34 de metri - aproape jumătate din lungimea campului


CELEBRITATI din fotbal:
-Sir Arthur Conan Doyle, celebru ca autor de povestiri scurte despre Sherlock Holmes. Mai puţin cunoscut este faptul că în anii 1880, el a jucat fotbal sub numele de AC Smith. El a fost un portar în club englez, "Portsmouth."
 -Harvey a grupului pop "So Solid Crew", a jucat în echipa de tineret "Chelsea", iar în 2003 sa alaturat echipei de amatori "Wimbledon".
-Cantaretul spaniol Julio Iglesias a fost un portar din "Real", Madrid, dar cariera lui sa încheiat după un accident cu masina, care a avut loc în 1963, când a fost în spital, asistenta i-a dat sa cante la chitara ... asa si a inceput drumul sau în istoria muzicii.


FANI:
-Fara fani, fotbalul nu ar fi suficient de pasiune şi de zgomot. Ei adauga culoare şi emoţia jocului. Multi fani ajuta echipele lor preferate, chiar daca ei plătesc pentru bilete. Ei vor veni mereu la salvare cand echipa favorita este într-o poziţie dificilă.

-Terenul echipei engleza "Shrewsbury Town" este situat în apropiere de râul Severn. Înainte de pensionarea sa în 1986, Fred Davis scotea mingile din apă, care nimereau acolo dupa meciurile petrucute pe acest teren. Intr-un sezon, el a scos din râu 130 goluri!


Talismani:
-Prima mascota a Cupei Mondiale a fost un pui de leu pe nume Willie, care a aparut la turneul final din 1966 în Anglia. Aceasta a fost urmată de Futiks- cocosul francez, veselul ciine american Stryker si citiva copii.
-Printre alti mascoti - robotii din Japonia/Coreea (KAKS, Ato şi Nik), zimbareata portocala spaniola (Naranhito) si ardeiul iute mexican în numele Grupului-Pike!


Goluri rapide:
-Se crede că cel mai rapid gol marcat vreodată, e inscris de un australian Damien Mori de la echipa "Adelaide City" în timpul unei întâlniri cu "Sydney Unite" în 1995, conform obiectivului FIFA a fost marcat in 3.67 secunde. după începerea jocului!
-Internaţionalul engley Bryan Robson, în meciul de Cupa Mondială în 1982, împotriva echipei franceze a înscris un gol în 27 de secunde. A fost un record in cadrul unui campionat mondial care a durat 20 de ani. La Campionatul Lumii din 2002, meciul pentru al treilea loc, un jucător al echipei din Turcia, Hakan Shukur bate acest record dupa un gol marcat in 11 secunde, după începerea jocului.
-Cine a marcat cel mai rapid gol la intilnirea selectionatelor lumii? Pele sau Ronaldo de la echipa nationala a Braziliei, Klinsmann sau Muller din Germania de Vest, sau Raul a echipei naţionale a Spaniei? Nu, e jucatorul echipei de fotbal San Marino, Gualteri David, care a înscris un gol împotriva Angliei în meci de calificare la Cupa Mondială din 1993, in 8.3 secunde.


Partea 2 despre istoricul fotbal va aparea mai tirziu.

Comentati mai jos factele descrise...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Statistica

free counters