Pagini

29 iulie 2012

Bronzul JO by Cristina Iovu

Prima medalie pentru Moldova la Londra. Halterofila Cristina Iovu a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Londra la categoria de 53 de kilograme. În total sportiva din Moldova a ridicat 219 kilograme.
Halterofila a cucerit medalia de bronz la categoria de 53 de kilograme. Campioana Europeană din acest an, Iovu s-a clasat pe primul loc la proba smuls cu 99 kilograme, iar la proba aruncat a ridicat 120 de kilograme. La final, sportiva noastră s-a clasat pe locul trei, cu rezultatul de 219 kilograme, la egalitate cu ocupanta poziţiei secunde, HSU Shu-Ching din Taipei.

Campioana Olimpică la această categorie de greutate a devenit Zulfia Chinshanlo din Kazahsatan, care a stabilit un nou record mondial cu cele 226 kg ridicate. Pentru medalia de bronz obţinută la Londra, Iovu va primi din partea statului 70 mii de euro şi un apartament cu două camere.

Pugilistul moldovean, Vasili Belous s-a calificat în şaisprezicimele de finală la Olimpiada de Londra. Boxerul din Moldova l-a învins fără probleme pe Selemani Kidunda cu scorul de 20-7. Belous l-a dominat clar în toate cele trei reprize pe sportivul din Tanzania şi s-a impus cu 8-2, 5-2, 7-3. Vasili Belous va avea misiune imposibilă în următoarea rundă. Pe 3 august, Belous îl va întâlni pe ucraineanul Taras Şelestiuk, campion mondial la această categorie.
Bravo Cristina!!!  Ai aratat ca si Republica Moldova poate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Statistica

free counters