Pagini

9 octombrie 2011

Analiza si statistica 1/3 din Campionatul RM.

Iata ca a trecut prima parte din Campionatul Republicii Moldova. Putem spune ca, urmatoarele doua parti vor fi mai interesante si mai atractive. Aceasta o putem spune reesind din faptul ca, "Renasterea Nistrului", ridicarea la un nivel mai mare a echipei din Suruceni si concurenta cu alte echipe a echipei din Tiraspol - ne bucura mai mult si mai mult. Dar, toate zvonurile despre blaturile, care dupa fiecare etapa se aud, nu ne placc foarte mult si care ne duc la scaderea nivelului Campionatului intern!!! Nu mai putin putem spune si despre Academia care arata un joc frumos. Perspectiva acestei echipe sint "studentii".
Insa, Academia nu a reusit sa invinga nici o echipa in 11 meciuri si a pierdut multe puncte importante. Dar noi stim ca ultimii ani in aceasta echipa se descopere multe talente care au ajuns la cele doua Nationale(Under 21 si cea de Seniori).


Iata ca cea mai mare dezamagire este echipa capitalei Nordului "Olimpia" care e pe locul 11. In aceasta vara erau multe vorbe ca Olimpia se retrage din Campionat, dar aceste au fost numai zvonuri. Iata ca, cind Olimpia in primul tur a cistigat la Tiraspol, deodata toti au uitat de aceea ca Olimpia e pe calea de retragere si ea a vindut si a dat multi jucatori la alte cluburi din Divizia Nationala. Insa dupa aceasta victorie Olimpia nu s-a mai regasit si nu a mai cistigat nici un meci.


Dar iata ca de la cele rele sa trecem la ceva bun... Iata ca Sheriff, Dacia si Zimbru sunt "Trio" care sint liderele Campionatului in prima parte. Insa, Sheriff cu Dacia sint la o distanta 8-9 puncte. Aceste punce de AUR Zimbru i-a pierdut in cele sase remize in care trebuia sa scoata MAXIMUM de puncte!!! Si acum Zimbru-lui ii va fi foarte greu sa mai urce pe prima pozitie, dar daca Sheriff cu Dacia vor juca asa in continuare, Zimbru iara si iara se va lupta pentru locul in Europa.


Ce putem spune despre mijlocul clasamentului?! Milsami-Ursidos si Iskra-Stal.
Iskra-Stal este unica echipa care ne impresioneaza. Cu asa putini jucatori sa faci asa rezultate, fiecarui iar placea. Dar ce sa spun despre Milsami-Ursidos? Multi fani chiar ai Milsami-Ursidos nu-i place Gabi Stan! Aceasta e ceva de explicat, deoarece Stoica a facut aceasta echipa, el a adus-o in Europa, dar acum aceasta echipa e pe locul 5 si nu arata acela joc ce ar dori suporterii.

Statistica:
  • Total goluri batute = 158 
  • Cele mai putine goluri incasate = 7 (Dacia, Zimbru, Tiraspol) 
  • Cele mai multe goluri incasate = 22 (Costuleni)
  • Cele mai putine goluri batute = 4 (Costuleni)
  • Cele mai multe goluri batute = 26 (Sheriff)  
  • Cea mai slaba echipa - Costuleni 
  • Cea mai puternica echipa Sheriff
  • Cel mai bun gol-gheter - Balima =12 goluri 
                       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Statistica

free counters