Pagini

4 mai 2012

Athletic Bilbao-Real Madrid 0-3. Real devine campion cu 2 etape inainte de final! !!!

Real Madrid este noua campioana a Spaniei dupa victoria cu 3-0 de la Bilbao. Este titlul cu numarul 32 in istoria clubului de pe Concha Espina
Dupa trei ani de asteptare, Real Madrid este noua campioana a Spaniei. La finalul unui sezon electrizant, gruparea blanco reuseste sa detroneze campioana en titre FC Barcelona si sa se incoroneze drept noua regina a Spaniei. Victoria cu 3-0 de pe San Mames a transformat echipa lui Jose Mourinho oficial, in noua campioana a fotbalului iberic, probabil cel mai bun din lume in acest moment.

Controversatul antrenor portughez are meritul sau aparte in aceasta reusita. Odata cu venirea sa la Madrid, Jose aducea cu el o filozofie radicala care provocase, practic, aparitia fotbalului modern si ruptura definitiva de fizionomia clasica a jocului. Emblema Madridului a devenit un spatiu permanent de contact si fuziune, iar Mou, liderul absolut al echipei. Real Madrid, campioana Spaniei este in fapt epsiodul salutar care fereste fotbalul de suprematia artificiala a retetelor fixe si de puterea mecanismelor care pot opri fotbalul pentru a da victorii echipelor care se pricep sa fie complet nenaturale. Dincolo de toate insa, marele merit al lui Mou este ca a relansat ideea fotbalului autentic la Madrid, exact in momentul in care adversarii si detractorii adunasera un munte de contraargumente. Astazi Real Madrid este o masinarie, unsa in sfarsit cu ulei de campioana. O campioana aparte, pentru ca stralucirea acestui titlu este fara de pret atunci cand adversarul tau se cheama FC Barcelona de astazi, cea mai impresionanta echipa din istoria clubului rival.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Statistica

free counters