Pagini

21 mai 2012

Chelsea a cistigat Cupa Ligii Campionilor prima oara in istorie!

Fiind aproximativ 10 zile in Grecia am avut ocazia sa privesc cel mai culminant meci al anului intr-un Sport-Bar din orasul Hanioti intre Bayern si Chelsea. 

Chelsea Londra a castigat titlul in Liga Campionilor. Intr-un meci senzational, englezii au invins, dupa penalty-uri, formatia Bayern Munchen. In urma acestei victorii, londonezii au incasat de la UEFA peste 30 de milioane de euro. Astfel, prezicerea facuta de lama din Marea Britanie, s-a dovedit a fi corecta.

Bayern Munchen a dominat clar finala Ligii Campionilor. Nemtii, care au jucat pe propiul stadion Allianz Arena, au ratat o sumedenie de ocazii si au deschis scorul abia in minutul 83 prin Thomas Muller. Suporterii bavarezi incepusera deja sa sarbatoreasca victoria, dar a fost prea devreme. Cu 2 minute inainte de final, Chelsea a restabilit egalitatea prin Didier Drogba in urma singurului corner de care au beneficiat londonezii in acest meci. Timpul regulamentar s-a incheiat cu scorul de 1 la 1 si s-au dictat prelungiri, unde nemtii au inceput sa bombardeze poarta londonezilor. In finalul partidei, eroul celor de la Chelsea nu a gasit alta solutie mai buna de a-l opri pe Ribery, decat sa-l faulteze in careu. Englezii au fost salvati insa de portarul Cech, care a aparat penlatyul executat de Arjen Robben. Ambele formatii nu au reusit sa marcheze in prelungiri si soarta castigatorului s-a decis la loviturile de departajare. Londonezii au fost mai norocosi si s-au impus cu 4 la 3.

Trofeul Ligii Campionilor a fost adus pentru Chelsea de Didier Drogba. Ivorianul, care a disputat ultimul sau meci la Chelsea, a transformat penaltyul decisiv. Chelsea a castigat in premiera Champions League. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Statistica

free counters