Pagini

5 mai 2012

Ce semnifica logo-ul EURO 2012?

Logo-ul si sloganul oficial al Campionatului European EURO 2012 au fost dezvaluite intr-un eveniment special ce a avut loc pe 14 decembrie 2009
Logo-ul si sloganul oficial al Campionatului European au fost dezvaluite intr-un eveniment special ce a avut loc pe 14 decembrie 2009, avand scopul de a oferi EURO 2012 propria personalitate, sa ajute la promovarea si prestigiul unuia dintre cele mai importante turnee sportive.

Logo-ul isi ia forma din arta “wycinanki“, o veche forma traditionala de a taia hirtia, practicata in zone rurale din Ucraina si Polonia. Arta “wycinanka” simbolizeaza fauna si flora regiunilor locale, un tribut adus naturii si respectului fata de crestere si prosperitate. Logo-ul are doua flori care reprezinta fiecare dintre cele doua tari co-gazda, o minge centrala, simbolizand emotia si pasiunea competitiei, in timp ce tulpina denota aspectul structural al competitiei, UEFA si EURO. De asemenea, natura a inspirat si paleta de culori folosita in realizarea acestuia: verdele reprezentand padurile si campiile, galbenul soarele, albastrul cerul, iar violetul este folosit pentru fundal.

“Culorile vii ale logo-ului EURO 2012 se potrivesc perfect cu imaginea pe care Polonia si Ucraina vor sa o ofere lumii”, a spus presedintele UEFA, Michel Platini. “Simbolul unei plante care creste este pe deplin in conformitate cu aspiratiile celor doua tari gazda, iar eu sunt sigur ca vom face istorie impreuna, cu organizarea pentru prima data a Campionatului European de Fotbal in Europa Centrala si de Est.”

Pe de alta parte, sloganul este “Creating History Together”, reflectand faptul ca organizarea turneului final in Ucraina si Polonia, o premiera pentru Europa de Est, va avea o pagina in cartile de istorie. Toti cei implicati in turneul UEFA EURO 2012, inclusiv organizatori, tarile gazda, orasele-gazda, jucatorii, suporterii care vor calatori pana acolo dar si fanii de acasa, toate acestea contribuie la un alt capitol de istorie europeana si fotbalistica, inceputa in 1960, odata cu prima editie a Campionatului European.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Statistica

free counters