Pagini

28 noiembrie 2011

Mingea oficiala la Euro-2012 - "Tango 12"

Cu cinci zile inainte de tragerea la sorti pentru partea finala a campionatului European din 2012 din Ucraina si Polonia s-a mai aflat o taina. Se cunoaste denumirea oficiala a mingei a acestui prestigios turneu!
"Tango 12"- asta e denumirea oficiala a mingei de la Campionatul European din 2012. Partenerul tehnic UEFA, compania Adidas, parca s-au scufundat in marele trecut, deoarece primul "Tango" a fost fondat inca la Campionaturile Lumii si Europei in 1978 in timpul dominarii Argentinei in fotbalul mare.
La Euro-1980 in Italia fondatorii au prezentat mingea"Tango Italia", cu 2 ani mai tirziu la Campionatul Lumii in Spania, unde polonezii au obtinut medaliile de bronz, a fost "Tango Spania", la campionatul European-1984 - "Tango Mundial", iar la Euro-1988 unde selectionata URSS a jucat in finala turneului cu Olanda mingea avea denumire de "Tango Europa".
Ceremonia tragerii la sorti va avea loc in Palatul din Kiev vineri, 2 decembrie. Si atuncea mingea "Tango 12" va fi prezentata oficial la toti adoratii sportului rege!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Statistica

free counters