Pagini

5 noiembrie 2011

A dat golul vieţii şi vrea să facă istorie la Vaslui: "Mă gândesc la finală!" Calculele calificării


Mijlocaşul Denis Zmeu (foto) aşteaptă întâlnirea decisivă cu Lazio Roma şi speră într-o victorie care le poate aduce vasluienilor calificarea în şaisprezecimile Ligii Europa. Pe de altă parte, spune că Vasluiul va lupta din răsputeri pentru a câştiga cel puţin un trofeu intern.


Vasluiul a avut evoluţii entuziasmante în actuala ediţie a Ligii Europa, dar, în ciuda acestui fapt, nu reuşise să câştige niciun meci în grupe. Astfel, victoria de joi, scor 1-0 în faţa lui Sporting Lisabona, liderul grupei, a fost una impresionantă. Totul datorită lui Denis Zmeu, care a marcat unicul gol. "Este cel mai important gol din cariera mea, cu atât mai mult cu cât eu nu sunt un om de gol. În mod sigur această reuşită îmi va rămâne în suflet toată viaţa", a declarat, cu emoţie, pentru ProSport, eroul vasluienilor. În plus, internaţionalul moldovean este convins că absenţa lui Wesley a reprezentat un factor care i-a avantajat pe jucătorii lui Hizo: "Faptul că el nu a jucat ne-a mobilizat la maximum, lucru care s-a văzut din atitudinea noastră pe teren, fiindcă am făcut risipă de efort cât pentru cinci meciuri".

"Mă gândesc la finală!"

Zmeu a invocat ghinionul care a urmărit-o pe FC Vaslui în primele două meciuri, cu Lazio şi Zürich, când, deşi a condus cu 2-1 şi a avut un om în plus, s-a văzut egalată pe final. Totuşi, mijlocaşul este convins că echipa sa poate da lovitura: "Meciul retur cu Lazio va fi infinit mai greu decât cel de la Roma, fiindcă pentru noi va reprezenta o finală, pe care trebuie să o câştigăm. Să nu uităm însă că şi un 0-0 sau un 1-1 ne-ar avantaja, iar dacă ne calificăm din această grupă, este posibil orice, inclusiv să ajungem în finală".

"Vrem un trofeu"

Deşi pe plan intern FC Vaslui nu merge la fel de bine precum în Europa, Denis este convins că echipa poate deveni invincibilă în Liga I dacă jucătorii vor adopta aceeaşi atitudine din competiţiile continentale. "Dacă ne vom concentra la maximum, la fel ca în Liga Europa, nu ne poate bate nimeni în campionat. Vrem neapărat să luăm titlul sau măcar Cupa României", a explicat Zmeu pentru ProSport.

Cum se califică Vasluiul: Victorie cu Lazio; 0-0 sau 1-1 cu Lazio: Vasluiul poate pierde la Zürich dacă Sporting bate la Roma; orice alt egal cu Lazio: Vaslui trebuie să învingă la Zürich, iar Sporting să nu piardă la Roma

Mi-aş dori ca Moldova să se unească cu România, pentru că avem o cultură comună şi suntem de acelaşi neam. Consider că basarabenii sunt români!
Denis Zmeu, mijlocaş Vaslui


Grupa D
Vaslui - Sporting 1-0 (1-0)
Lazio - Zürich 1-0 (0-0)

CLASAMENT
1. Sporting 4 3 0 1 6-2 9
2. Lazio 4 1 2 1 5-5 5
3. FC Vaslui 4 1 2 1 5-6 5
4. FC Zürich 4 0 2 2 3-6 2

S-au jucat:
Lazio - Vaslui 2-2
Zürich - Sporting 0-2
Vaslui - Zürich 2-2
Sporting - Lazio 2-1
Sporting - Vaslui 2-0
Zürich - Lazio 1-1

Au mai rămas de disputat
Vaslui - Lazio1 decembrie
Sporting - Zürich 1 decembrie
Zürich - Vaslui14 decembrie
Lazio - Sporting14 decembrie

sursa: www.prosport.ro

2 comentarii:

  1. Iaca vrea unire si finala ia mai zboara incosmos zmeul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim... fiecare jucator(om) are niste dorinte
    care sau pot fi implinite sau nu!

    RăspundețiȘtergere

Statistica

free counters