Pagini

7 iunie 2012

GERMANY! GERMANY! GERMANY!

Ca si un orice blogger inainte de startul EURO 2012 eu o sa va fac cunostinta cu  favorita mea la acest turneu. Prin indepartata mea deacuma copilarie visam si sustineam cum "Cocosul Galic" in frunte cu Zidane si gasca vor invinge in finala Italia, aceasta fiind prin 2006 cind si sustineam Franta. Germania mi-a intrat in inima cu jocul ei prestat la EURO 2008 si de atunci, eu o sustin!
Germania este considerata una dintre favoritele europeanului din acest an. De trei ori detinatoare a titlului in 1972, 1980 si 1996 si de trei ori finalista 1976, 1992 si 2008 pe atunci Republica Democrata Germana a fost eliminata din optimi la editia de debut a campionatului. Cei care au eliminat "panzerele" au fost chiar portughezii : 2-0 la Berlin si 3-2 la Porto.

In 2000 si 2004 selectionata Germaniei nu a reusit sa iasa nici macar din grupe. Pe atunci fiind inca un pusti de 5-7 anisori sustineam cum si v-am spus, Franta! In ultima editia a Campionatului European ce a avut loc in Austria si Elvetia "panzerele" au ajuns in finala unde au fost invinsi cu scorul de 0-1 de "Furia Roja" - Spania. Reusita lui Torres din minutul 33 a fost si unica, iar cea de-a sasea aparitie in finala turneului a fost cu ghinion pentru Germania.
Peste citeva zile Nemtii incep o misiune grea. In grupa B ei vor lupta pentru un loc in sferturi cu vice-campioana lumii - Olanda(13 iunie), Portugalia(9 iunie) lui Ronaldo si Danemarca(17 iunie).
Miine, deacuma ia startul EURO 2012 si in final vom vedea cine este Regina EUROPEI!
Cei 23 de jucatori convocati de Joachim Low sunt urmatorii:
Portari: Manuel Neuer (Bayern Munchen), Tim Wiese (Werder Bremen), Ron-Robert Zieler (Hanovra '96);
Fundasi: Holger Badstuber, Jerome Boateng, Philipp Lahm (toţi Bayern Munchen), Benedikt Howedes (Schalke 04), Mats Hummels, Marcel Schmelzer (ambii Borussia Dortmund), Per Mertesacker (Arsenal Londra);
Mijlocasi: Lars Bender, Andre Schurrle (ambii Bayer Leverkusen), Toni Kroos, Thomas Muller, Bastian Schweinsteiger (toţi Bayern Munchen), Mesut Ozil, Sami Khedira (ambii Real Madrid), Mario Gotze, Ilkay Gundogan (ambii Borussia Dortmund);
Atacanti: Mario Gomez (Bayern Munchen), Miroslav Klose (Lazio Roma), Lukas Podolski (FC Koln), Marco Reus (Borussia Monchengladbach).
Dar la tine care este echipa preferata de la EURO 2012 ? Scrie in "comentarii" 

Toate meciurile de la EURO 2012(click pentru a vedea grupele si calendarul meciurilor) le puteti privi de miine pe ashambra.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Statistica

free counters