Pagini

29 iunie 2012

Pedro Proenca va arbitra finala EURO 2012

Portughezul Pedro Proenca a fost desemnat de FIFA sa arbitreze finala Campionatului European de Fotbal din Polonia si Ucraina care se va juca pe 1 iulie la Kiev. Centralul care a arbitrat in acest an si finala Ligii Campionilor dintre Bayern Munchen si Chelsea Londra, este varianta surpriza a oficialilor FIFA intrucat majoritatea specialistilor se asteptau ca englezul Howard Webb sa fie delegat pentru finala Italia-Spania.
Pedro Proenca va fi ajutat la finala de la Kiev de conationalii sai Bertino Cunha Miranda si Ricardo Jorge Ferreira Santos, asistenţi suplimentari urmand sa fie Manuel Jorge Neves Moreira De Sousa si Duarte Nuno Pereira Gomes. Rezerva va fi turcul Cuneyt Cakır, iar rezerva pentru asistenti va fi tot un turc, Bahattin Duran.


Pedro Proenca Oliveira Alves Garcia are 41 de ani si s-a nascut pe 3 noiembrie 1970 la Lisabona. Din 1998 arbitreaza meciuri din Prima Liga Portugheza de Fotbal iar din 2003 este arbitru international FIFA. Primul meci european arbitrat a avut loc in 2004 intre AEK Atena si NK Gorica in Cupa UEFA, pentru ca trei ani mai tarziu sa debuteze in Liga Campionilor cu partida PSV Eindhoven-CSKA Moscova.

In 2006-2007 a fost desemnat ”arbitrul portughez al anului” distinctie pe care a primit-o si in 2011. Pe 13 mai 2012 a fost desemnat sa arbitreze finala Ligii Campionilor dintre Chelsea si Bayern. Este un tip linistit care iubeste sa citeasca si sa scrie si care in vacantele de iarna nu rateaza o sesiune de ski.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Statistica

free counters