Pagini

8 iunie 2012

Rusia 4-1 Cehia EURO 2012 Grupa A

Al doilea meci al grupei A de la Euro 2012, jucat vineri la ora 21:45, a adus fata in fata nationalele Rusiei si Cehiei, meciul il puteati privi LIVE pe blog de la ora 21.45!
Desi a fost considerata poate cea mai putin interesanta si spectaculoasa grupa de la Euro 2012, grupa A a deschis turneul final prin doua meciuri antrenante: dupa remiza dintre Polonia si Grecia, Rusia a reusit sa ia un avantaj important in lupta pentru calificarea in fazele eliminatorii dupa victoria categorica obtinuta pe stadionul Miejski din Wrocław, scor 4-1 in fata unei nationale a Cehiei care s-a vazut depasita in mult prea multe situatii de un inteligent si mai ales eficient joc pe contraatac al adversarilor.
Rusii au parut inca de la inceput sa prefere un joc pe contraatac, iar la prima actiune rapida au reusit sa dea lovitura: patrundere in viteza pe partea dreapta a lui Shirokov, centrare perfecta pentru Kerzhakov, a carui reluare cu capul il invinge pe Cech, dar intalneste doar bara laterala. Din respingere balonul ajunge la Dzagoev care nu poate rata dintr-o pozitie ideala. 1-0 pentru echipa lui Advocaat si pentru rusi se contura deja situatia ideala, concretizata apoi 9 minute mai tarziu cand Shirokov, revelatia ultimului campionat al Rusiei, a dus scorul la 2-0 cu o eleganta finalizare in fata lui Cech dupa o splendida pasa filtranta din partea lui Arshavin. Replica cehilor nu a venit decat in urma unor faze fixe, la loviturile de colt executate de Rosicky si finalizate cu lovituri de cap ale lui Baros si Rezek, totusi fara mari emotii la poarta lui Malafeev. Soarta celor trei puncte putea fi decisa inca din prima repriza, daca in minutul 33 Kerzhakov ar fi reluat cu o mai mare precizie o noua centrare perfecta furnizata de rapizii jucatori de banda ai rusilor: sutul numarului 11 al echipei lui Advocaat a trecut mult peste bara transversala, pastrand diferenta momentan la doua goluri.

Rusia nu a pierdut niciodata la un Campionat European dupa ce a deschis scorul: in total 10 victorii si un rezultat de egalitate (1-1 cu Germania in 1992), iar nici confruntarea din aceasta seara nu a facut exceptie. Desi oamenii lui Bilek au dat impresia ca pot reveni in meci cand in minutul 52 un assist ideal al lui Plasil i-a oferit lui Pilar posibilitatea de a se prezenta singur fata in fata cu Malafeev, pe care l-a depasit fara probleme, marcand ceea ce avea sa fie doar golul de onoare pentru echipa sa. Nicio schimbare de strategie in tabara rusa, ale carei rapide iesiri pe atac din propria jumatate de teren au continuat sa ameninte constat poarta lui Cech, insa de aceasta data cu mai putina precizie din partea lui Shirokov si Kerzhakov. Totul pana cu zece minute inainte de ultimul fluier, cand acelasi Dzagoev l-a invins pe portarul lui Chelsea printr-un sut puternic si plasat de la marginea careului. Pe final un moment de satisfactie si pentru atacantul Roman Pavlyuchenko, intrat in locul lui Kerzhakov, jucatorul celor de la Lokomotiv reusind la randul sau sa isi treaca numele pe lista marcatorilor.




Rusia: V. Malafeev, S. Ignashevich, A. Berezutski, A. Anyukov, Y. Zhirkov, R. Shirokov, K. Zyryanov, I. Denisov, A. Arshavin, A. Dzagoev (84′ A. Kokorin), A. Kerzhakov (73′ R. Pavlyuchenko)
Antrenor: D. Advocaat

Cehia:
P. Cech, R. Hubnik, T. Sivok, M. Kadlec, T. Gebre Selassie, J. Plasil, T. Rosicky, V. Pilar, P. Jiracek (76′ M. Petrzela), M. Baros (85′ D. Lafata), J. Rezek (46′ T. Hubschman)
Antrenor: M. Bilek

2 comentarii:

  1. Multumim pentru ideie si posibilitatea de a viziona meciurile Euro 2012 pe net.

    RăspundețiȘtergere

Statistica

free counters