Pagini

14 februarie 2012

Glasgow Rangers aproape de faliment!

Unul dintre cele mai mari cluburi ale Scotiei, Glasgow Rangers, este in prag de faliment. Clubul Glasgow Rangers se confruntata cu o grava criza financiara, a cerut plasarea sub administrare judiciara, a anuntat, luni, tribunalul din Edinburgh, citat de AFP. Rangers asteapta o decizie in cazul procesului cu fiscul britanic, care ar putea sa-i coste suma de 49 de milioane de lire sterline.
In cazul in care va fi plasat sub administrare judiciara, decizie ce ar putea fi data in patru-cinci zile, Rangers va fi sanctionata cu pierderea a zece puncte in clasament.

Clubul a fost obligat sa-l vanda pe croatul Nikica Jelavici la Everton pentru a strange bani, iar presedintele gruparii, Craig Whyte, declarase la 5 februarie ca "saptamanile care vor urma vor fi cele mai dificile din istoria clubului".
"Cand am preluat controlul clubului, in mai 2011, era clar ca se confrunta cu mari probleme financiare. De la inceputul mandatului, am considerat plasarea sub administrare judiciara ca o posibilitate ca acest club sa-si revina si sa o ia de capat.Traim vremuri grele, dar le transmit fanilor ca nu vom renunta", a declarat omul de afaceri scotian, care a cumparat clubul pentru pretul simbolic de o lira sterlina si care a "mostenit" datorii de 20 de milioane de lire sterline.


 In prezent, Glasgow Rangers ocupa locul doi in campionat, la patru puncte de Celtic. Glasgow Rangers a cistigat de 54 de ori campionatul Scotiei, de 33 de ori Cupa Scotiei si Cupa Cupelor in 1972. Rangers este considerata echipa comunitatii protestante din Scotia, in timp ce Celtic este a comunitatii catolice. Rangers este una dintre cele mai populare echipe din Marea Britanie, meciurile de pe Ibrox Park fiind urmarite in medie de 45.000 de spectatori. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Statistica

free counters