Pagini

6 februarie 2012

La Dacia Chisinau 2 jucatori ai selectionatei Moldovei

Atacantul selectionatei Moldovei, Denis Calincov transferat la Dacia in 2010 se intoarce putin putin in fotbal. In Divizia Nationala Calincov s-a intors in 2009 la Academia-UTM insa, dupa ceva vreme a completat lotul "militarilor" de la CSCA-Rapid. Acuma Calincov se afla impreuna cu Dacia intr-un stagiu de pregatire din Turcia. Astazi, el a jucat pentru lupii-galbeni in meciul de pregatire contra titratei echipei beloruse, BATE Borisov. Meciul s-a terminat cu victoria belorusilor, scor 2-3.

Calincov este absolventul scolii Zimbru. In cariera sa a jucat la asa echipe ca: Zimbru, RSC Anderlecht(3 sezoane), Heerenveen, Heracles Almelo(1 sezon, 2 goluri), SC Cambuur(3 sezoane), Khazar Lankaran(1 sezon, 5 goluri), Academia-UTM Chisinau, CSCA-Rapid(9 partide, 3 goluri) si acuma la Dacia Chisinau. Pentru selectionata Moldovei evalueaza din anul 2003 in care a jucat 19 partide si a marcat 2 goluri.
Calincov este maractorul unui din cele mai frumoase goluri inscrise de selectionata tarii. Acest gol a fost marcat in partida contra Israelului pentru calificarile Campionatului Mondial 2010.(Video) 


Reamintim ca Dacia a mai adus un jucator al selectionate Moldovei. Este vorba despre mijlocasul de 28 ani, Nicolae Josan care a lipsit aproximativ un an de pe arena fotbalului din cauza unei boli, unui virsu in singe. Acuma el s-a lecuit si a devenit primul transfer al lupilor-galbeni din acest intersezon.
Cariera sa, Nicolae Josan si-a inceput in anul 2001,  la Sheriff Tiraspol. Din anul 2003 pina in 2004 a fost imprumutat la FC Tiraspol. Au urmat apoi echipele Iskra-Stal (Ribnita), Kamaz (Naberezhnye Chelny) si Anzhi (Makhachkala). In sezonul 2006/2007 a fost declarat cel mai bun mijlocas al Diviziei Nationale si acelasi rezultat la obtinut dupa prima parte a Primei Divizii ruse din anul 2008. Pentru nationala Moldovei a disputat 16 meciuri si a marcat de 2 ori.
Acest transfer a lui Josan devenit ca inlocuirea lui Alexandru Dedov, care in aceasta iarna a plecat la Sheriff Tiraspol.

Calincov - gol superb pentru selectionata Moldovei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Statistica

free counters