Pagini

4 ianuarie 2012

Patronii echipelor moldovenesti vor un antrenor strain la cirma nationalei

Patronii echipelor moldovenesti au indemnat Federatia Moldoveneasca de Fotbal sa invite un antrenor strain pentru nationala Moldovei. Specialistii straini au antrenat selectionata tarii ultimii 5 ani: antrenorul rus Igor Dobrovolschi a condus nationala 3 ani, iar specialistul roman Gabi Balint - 2 ani (contractul caruia a expirat la sfirsitul anului 2011).



Presedintele FMF, Pavel Cebanu:
„Noi demult ne-am expus pozitia oficială. Nationala Moldovei trebuie să fie antrenata de un specialist autohton, care sa comunice cu jucătorii in aceeasi limba”.

Patronul echipei „Olimpia” Balti, Serghei Kiselev:
„Este o strategie gresita. Cu tot respectul fata de antrenorii moldoveni, consider ca in Moldova nu exista niciun specialist care sa poata conduce nationala. Antrenorul strain nu este influentabil si poate obiectiv selecta cei mai buni fotbalisti”.

Coproprietarul echipei „Zimbru”, Adlan Sishanov:
„Sint de acord cu Kiselev. Antrenorii moldoveni nu ssnt demni pentru a conduce nationala, mai au incă de invatat. Am auzit ca antrenor va fi numit Ion Caras. Va fi o greseală enorma, deoarece acest specialist de doi ani nu antrenează nici o echipa si nu are practica. Consider ca Igor Dobrovolschi este candidatul portvit. El este dispus sa paraseasca „Dacia” in favoarea nationalei”.

Ion Caras este primul antrenor al nationalei Moldovei, pe care a condus-o 7 ani. In campania preliminara a EURO 1996, Moldova a adunat 9 puncte, iar pentru preliminariile Campionatului Mondial din anul 1998 a inregistrat un insucces dezastruos, terminind grupa cu 0 puncte.
In timp ce sub conducerea lui Igor Dobrovolschi selectionata a inregistrat cele mai bune reusite din istoria sa.

2 comentarii:

  1. Dobrovolski nu este pe placul nimanui din federatie........altul.....

    RăspundețiȘtergere
  2. vedeti ca opinia despre Dobrovolski nu este a federatiei, dar a lui Adlan Sishanov.

    RăspundețiȘtergere

Statistica

free counters